Alles over het ADR examen

Hoe doe je ADR examen?

ADR examen doe je per computer in een CBR kantoor. Met foto’s wordt aangegeven wat je vanaf je binnenkomst op het examenkantoor te wachten staat. Neem in ieder geval de examenoproep en een geldig origineel identiteitsbewijs mee. En ja …laat je zenuwen thuis!
Lees meer

Voordelen digitale examensysteem

Eerst was er in 2012 de afschaffing van de mondelinge ADR examens. Daarna waren er alleen schriftelijke ADR examens, die nog steeds groepsgewijs werden afgenomen. In 2015 werden de schriftelijke ADR examens omgezet in individuele examens per computer. Tegenover het nadeel dat er niet meer op de leslocatie examen kan worden gedaan zijn er ook veel voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje.
Lees meer

Ervaringen met de digitale ADR examens

Inmiddels hebben we al enige tijd ervaring opgedaan met de nieuwe ADR examens. We mogen concluderen dat de examens er niet gemakkelijker op zijn geworden. Het meest kenmerkende verschil met de oude manier van examineren is de overgang van het toetsen van algemene begripsmatige kennis via mondelinge examens naar het toetsen van specifieke, gedetailleerde kennis, d.m.v. uitsluitend schriftelijke/digitale vragen.
Lees meer

Hoe beantwoord je ADR examenvragen

Hoe eenvoudig een meerkeuze vraag soms op het eerste gezicht ook lijkt, veel cursisten blijken er toch veel moeite mee te hebben. Iedereen begrijpt wel dat goed lezen belangrijk is, maar hoe doe je dit? Meerkeuze vragen lijken er soms voor gemaakt te zijn om je op een dwaalspoor te brengen. Wij geven enkele tips die je bij elke examenvraag kunt toepassen en waarschuwen voor de meest voorkomende valkuilen.
Lees meer

ADR examen ... iedereen kan het halen

Er is wel 1 belangrijke voorwaarde. Als je wilt slagen voor het ADR examen moet je de nummers en de namen van de gevarenklassen en de gevaarsetiketten uit het hoofd te leren vóórdat je aan de ADR opleiding begint.
Lees meer