Alles over het ADR en Code 95

ADR en Code 95

Door het volgen van een ADR-cursus kunnen nascholingsuren voor de code 95 op het rijbewijs C en/of D worden opgebouwd. Door gelijktijdig een ADR vakbekwaamheidsdiploma en nascholingsuren voor het rijbewijs te halen sla je 2 vliegen in 1 klap. Hoeveel uren kun je per module laten registreren?
Lees meer

Rijbewijs verlengen? Haal eerst je ADR certificaat!

Zowel je rijbewijs als je ADR certificaat zijn 5 jaar geldig. Het is belangrijk dat je eerst je ADR certificaat haalt of verlengt voordat je het rijbewijs verlengt, want zonder voldoende nascholingsuren moet je tussentijds je rijbewijs nogmaals vernieuwen. In principe kun je de datum van het ADR examen zelf bepalen. Houd ook rekening met de medische keuring. De keuringsprocedure kan soms enkele weken of zelfs enkele maanden duren.
Lees meer

Hoeveel nascholingsuren heb ik al opgebouwd?

Op de pagina 'Mijn CBR' op de website van het CBR/CCV staan jouw examens en jouw diploma's en certificaten geregistreerd. Onderaan deze pagina vind je ook een overzicht van 'Mijn Nascholingscursussen (code 95)' met de opgebouwde uren en de einddatum van je huidige code 95.
Lees meer

Wijziging Code 95 opleidingsplicht

De EU heeft een aantal wijzigingsvoorstellen gedaan in de opleidingsverplichting voor de Code 95. In mei 2020 worden de wijzigingen in Nederland van kracht.
Lees meer