ADR opleiding wordt ADR training

ADR lessen

Een ADR cursus volgen bestaat niet alleen uit het opdoen van theoretische kennis. Kennis is wel de basis die nodig is om inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de wettelijke voorschriften, de gevaarseigenschappen van de stoffen en de constructie en werking van technische onderdelen. De combinatie van kennis en inzicht moet ook leiden tot praktische vaardigheden, zoals het kunnen toepassen van regels en het uitvoeren van bepaalde handelingen.

ADR examens

Om te toetsen of een cursist deze kennis, inzicht en toepassingsvaardigheden beheerst wordt bij de ADR examens gebruik gemaakt van multiple choice vragen. Zo'n meerkeuze vraag bestaat uit een vraagstelling met 3 keuze antwoorden. Daarbij moet niet altijd de keuze worden gemaakt uit wat 'goed' en wat 'fout' is, maar vaak moet ook de keuze worden gemaakt voor het beste antwoord. Het begrijpend kunnen lezen is daarbij een belangrijke voorwaarde.

Examentraining

Het examen doen door middel van een multiple choice examen is dan ook een vaardigheid op zich, waarvoor training noodzakelijk is. Tijdens de opleiding wordt u getraind in het beantwoorden van vragen en in het maken van toetsen. Door onze individuele examentraining krijgt u de beste voorbereiding op de ADR examens.

Lesboek

Ons lesboek heet niet voor niets 'Training voor het ADR certificaat'. De lesstof wordt gepresenteerd in de vorm van vraag en antwoord en is met veel foto's en afbeeldingen geïllustreerd.

ADR training

Training voor het ADR certificaat

Veel cursussen worden tegenwoordig niet meer uit een lesboek gegeven. De functie van een lesboek is daardoor veranderd. Het is een naslagwerk geworden of een hulpmiddel in het leerproces. Moderne media kunnen tijdens de lessen op een audiovisuele manier teksten, foto- en videobeelden, beter weergeven dan een lesboek. Het lesboek is dan ook een leermiddel, waarmee je, na het volgen van de theorielessen, je kennis en begrip kunt controleren.